Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi eperparfé

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 3 db zselatinlap
  • 6,5 dl habtejszín
  • 8,5 dkg porcukor
  • balzsamecet vagy balzsamecetkrém

Elkészítés

    1. A megmosott, kicsumázott és feldarabolt epret turmixgépben pürésítjük. A zselatinlapokat meleg vízbe áztatjuk.
    2. Az eperpüré 1/3-át egy lábaskában közepes tűzön felmelegítjük. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és kevergetve feloldjuk. Ezután belekeverjük a maradék pürét, majd hűlni hagyjuk. 
    3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos pürébe forgatjuk. Az epres masszát formába töltjük, és a mélyhűtőben fagyasztjuk legalább 1 napig.
    4. Végül a parfét fagylaltkanállal desszertes tányérokra adagoljuk, és néhány csepp balzsamecettel vagy egy kevés balzsamecetkrémmel díszítjük.
A doboz alakú formában fagyasztott parfét szeletekre vághatod. Tetszés szerint friss mentalevéllel is dekorálhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin