60 dkg fehér húsú hal (hekk, afrikai harcsa, szürkeharcsa)
1 tk római kömény
cayenne bors
só
bors
olívaolaj
5 dkg vaj
1/4 db lila káposzta
12 db koktélparadicsom
1 db avokádó
1/2 fej lila hagyma
1 marék friss koriander
1 db lime
Az öntethez:
3 ek majonéz
2 ek tejföl
1 db lime leve
1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
1 tk chiliszósz
Elkészítés
A halat szárazra töröljük. Az olívaolajat összekeverjük a fűszerekkel, bepácoljuk vele a halat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokon, 20 percig sütjük.
A szószhoz összekeverünk minden hozzávalót, majd félretesszük.
A zöldségeket felvágjuk (a paradicsomot negyedeljük, a káposztát, az avokádót és a hagymát felcsíkozzuk) a halat kivesszük a sütőből, és 3 percet pihenni hagyjuk.
Ha kihűlt nagyobb darabokra vágjuk. A tacokat száraz serpenyőben felforrósítjuk, majd megtöltjük a zöldségekkel. Ráhelyezzük a haldarabokat, majd meglocsoljuk a szósszal.
Tálaláskor friss koriandert szórunk rá, lime gerezdeket és chili szószt kínálunk mellé, hátha valaki csípősen szereti.