Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymagombóc

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér kenyér,
  • 1 nagy póréhagyma,
  • 3 tojás,
  • 6 dkg vaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    A kenyér héját levágjuk, a belét nagyon apróra vagdaljuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk és felszeleteljük, majd megpirítjuk a felhevített vajban. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, végül jól összegyúrjuk a kenyérrel. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük (ha valamennyi feljött a felszínre), és szűrőkanállal kiszedjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk. (A gombóc még finomabb, ha a hagyma felét apróra vágott gombával váltjuk ki.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Peggy
A leírtak alapján nagyon hasonlít a Németországban csinált Knödel-re, amit tényleg föznek és nem sütnek, de egyáltalán nem tartom rossz ötletnek a sütését sem, biztos finom lehet. Sült hús mellé jó, barna mártással (pl. a Knorrtól) leöntve.
füstöltsó
... én inkább sütném a gombócokat nem fözném...

Hasonló Receptek

Magazin