Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymaleves húsgombóccal

MME MME
2 4.5/5
75 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • bors
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • csipetnyi majoránna

Elkészítés

Elkészítés: A felforrósított étolajba beledobjuk a karikára vágott vöröshagymákat, s üvegesre pároljuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd a zúzott fokhagymával is összekeverjük, s felengedjük 2,5-3 liter vízzel. Ha már jó meleg, a leveskockákat is belerakjuk és közepes lángon főzzük.

Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a vízben áztatott és jól kicsavart zsemléket, a petrezselyem zöldjét, a sót, a borsot, a majoránnát. E masszából apró gombócokat formálunk, s ha a leves majdnem kész, beletesszük, és rászórjuk a felkarikázott póréhagymát is. Ezután 20 percig főzzük.

Végül hozzáadjuk a bort, amivel még 5 percen át főzzük, s forrón tálaljuk. (Aki szereti a tejszínt, azt is keverhet a levesbe.)

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek