Gyors kakaós sütemény

default user icon
9 4.5/5
Gyors kakaós sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Takaréklángon 20-25 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gergely Anna 3 évvel ezelőtt
Nem tudom mi a gondja másnak a tésztával. Én most sütöttem meg, tökéletes lett és nagyon finom. Baracklekvárral töltöttem és étcsokit törtem a tésztéba. Köszi a receptet!
Tóth-Szántó Viktória 4 évvel ezelőtt
Én is megsütöttem már egyszer és most akarom megint, mert nekem bejött. Mindenképp kell bele töltelék, én múltkor a felébe lekvárt kentem a másik felébe pudingot. Nagyon finom!
Pataki Józsefné 5 évvel ezelőtt
Ma kerestem a kakaós tortaszelet receptjét és ezt előbb megtalálta. Hát meg is sütöttem. Én híg meggylekvárt kevertem bele /dupla adagba 4 evőkanállal/és a nagy gáztepsibe sütöttem. Egyszerű, de annál finomabb, könnyű tészta. Legközelebb aszalt gyümölcsöt vágok bele, de szerintem sok mással is meg lehet bolondítani.
Vivien 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy kb. mekkora tepsiben süssem ezt a sütit? Előre is köszönöm!
Jáhn Boglárka 6 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, elsőre sikerült. A tészta puha és finom lett, de a süti ízvilága szerintem a baracklekvárral együtt áll össze. Köszi a receptet!
Mády Zoltán 6 évvel ezelőtt
A recept egy kicsit továbbfejlesztve: Addig tiszta sor, hogy megsütjük a tésztát, Borbála ötlete szerint. Ám ehhez hozzátennék még két tábla étcsokoládét is; a végén kiderül, milyen célból. Íme, egy ehhez való töltelék-recept: A töltelékhez szükséges: 20 dkg. darált dió 15 dkg. cukor 10 dkg. mazsola 2 x fél dl. rumaroma Fél l. főzőtejszín 1 zacskó vaníliás cukor Szóval, mielőtt a tészta kisütéséhez hozzáfognánk, mindenekelőtt a mazsolát leforrázzuk annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd beleöntjük az egyik rumaromát. Utána indítjuk el a sütést. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a tölteléket az alábbiak szerint: A főzőtejszínben megfőzzük a diódarálmányt, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, meg a leszűrt mazsolát is, és beleöntjük a másik fél dl. rumaromát, sőt, a mazsola-áztató levet is. Ha a massza túl híg, sűríthetjük Dejó-őrleménnyel, vagy prézlivel, esetleg zabkorpával. Lényeg az, hogy sűrű, masszív, de kenhető masszát kapjunk. Amikor a tészta megsült, megvárjuk, amíg kihűl, utána két rétegbe hasítjuk. Az alsó rétegre egyenletesen rákenjük a masszát, és ráhelyezzük a tészta felső rétegét. Ezt követően felolvasztjuk a csokoládét, és beöntjük vele a sütemény tetejét. Ha minden kihűl, az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy másnap hideg állapotban jobban fel tudjuk egy jó éles késsel szeletelni. Süteményes tálon tálaljuk. Eztr a fajta sütményt kb. két héttel ezelőtt találtam ki, és \"Haydn-szelet\"-nek neveztem el. Akik ettek belőle, mindenkinek ízlett, azóta már legalább 20 helyre küldtem el a Haydn-szelet receptjét. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
Ágnes 6 évvel ezelőtt
Ezerszer megsütöttem már és még soha nem sikerült elrontanom! A titok nálunk egy egyszerű műanyag mérőedény, semmi kanál,semmi mérleg.Két kislányom (13 és 14 évesek )épp most tették be a sütőbe,tehát mondhatjuk úgy is gyerekjáték. Nagyon finom és olcsó sütemény,nálunk ez a kedvenc.
Parázsó Katalin 7 évvel ezelőtt
Számomra ez a rejtélyek tésztája! Eddig háromszor sütöttem, de még nem jöttem rá igazából milyennek kellene lennie. Talán először jártam hozzá a legközelebb. Első alkalommal a kimérést anyukám útmutatása szerint végeztem, aki azt mondta, hogy egy púpos evőkanál liszt vagy cukor 2,5 dkg. Folyós tésztát kaptam, megsütve puha, finom, csak kicsit ragacsos lett. Mikor másodjára akartam sütni, elkezdtem gondolkodni, hogy de hát mi gyógyszertanból azt tanultuk, hogy egy evőkanál 15 ml, tehát az kb 15 g=1,5 dkg. És akkor azért lett ragacsos, mert többnek vettem egy kanál lisztet, és így arányában kevesebb került bele. Rá is kerestem googleben, és a wikipedia megerősített: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Alapok/Jelek Ezúttal, úgy vettem ahogy itt írják hogy egy púpozott evőkanál liszt 2 dkg. Jóval sűrűbb, ragacsos masszát kaptam, megsütve tömör és nem olyan jó ízű lett. Párom a ki az első sütésből jóízűen evett ez alkalommal fél kockánál nem evett többet. Időközben beszereztem egy mérleget, és gondoltam na akkor megint megsütöm, hátha olyan jó ízű lesz mint először csak nem ragacsos. Sajnos nem. Nyersen alig bírtam a tésztát összekeverni olyan sűrű ragacsos és nyúlós volt. A tepsiben sem tudtam rendesen elegyengetni, kicsit amorf lett, de azt gondoltam a teszt kedvéért megsütöm most így, mert tényleg mindent kimértem pontosan. Megsütve megint túl tömör, jobb ízű mint másodszorra, de nem olyan finom mint elsőre. Párom már megevett egy egész kockányit :D Nem tudom hol rontottam el. Tényleg mindent pont úgy csináltam ahogy le volt írva. És a recept is úgy írja \"beleöntjük a tepsibe\". Tehát akkor csak folyósnak kellett volna lennie. De nem lett. Nem értem. Nem vagyok egy mesterszakács, de azért ennél jóval bonyolultabb tésztákat is jól megsütötte már, erre egy ilyen egyszerű kevert kifog rajtam.
Szabó Péterné 7 évvel ezelőtt
ezt én már egyszer beküldtem, egytojásos kakaós piskóta néven, tényleg finom

Hasonló Receptek

Magazin