Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült: legszívesebben lángost és kakasherepörköltet enne a brit sztárséf

Ching He Huang olyan ember, akinél szívesen lennénk vacsoravendégek. Nem csak azért, mert istenien főz, hanem mert végtelenül szimpatikus is: kedves humorával, pozitív kisugárzásával és vidámságával csak úgy vonzza magához a közönséget. A Food Network sztárséfje a Gourmet Fesztiválon mutatta meg a kulináris élvezetek kedvelőinek, hogy milyen is az igazi kínai konyha.

A feszivál főzőszínpadán kétszer főtt sertés hasaalja készült, savanyított uborkával és rizzsel: a wokban sercegett a remek szalonna, miközben Ching He Huang az ázsiai származású brit sztárszakács tisztelettel, odaadással és hatalmas lelkesedéssel beszélt saját hagyományaikról, később, a sajtóeseményen pedig, szívesen válaszolt a nekiszegezett kérdésekre.

Rengeteget utaztál a világban a műsornak és a családodnak köszönhetően is. Mi volt a legemlékezetesebb étel, amit ettél?

Makaóban, egy Michelin csillagos séf - aki egy végtelenül kedves ember - készített nekem egyszer egy olyan gombócot, aminek sündisznó alakja volt. Látszott, hogy milyen odafigyeléssel készítette el a legapróbb részleteket is. Engem legjobban az fog meg egy ételben, ha látom, hogy milyen tisztelettel és odaadással készítik el.

Ha már a különböző országok ételeiről beszélünk: van olyan magyar étel, amit ismersz, vagy olyan, amiről már hallottál, és esetleg meg is kóstolnád?

Igen! Egy hosszú listám van arról, hogy mit szeretnék megkóstolni - az egyik favoritom a lángos! Kipróbálnám a gulyást és a csirkepörköltet is - úgy hallottam, hogy van, amit kakasheréből készítenek, és az a legfinomabb! Aztán ott van még a töltött káposzta, amiről szintén ódákat zengtek, de szeretném azt megkóstolni, amit az emberek otthon készítenek. Sajnos, keveset tudok a magyar konyháról, de azért jöttem, hogy tanuljak!

Ki kellene próbálnod a kürtös kalácsot is! Hallottál már róla?

Erről még nem hallottam, de nagyon izgalmasan hangzik, azt hiszem, fel is veszem a listámra!

 

Bár saját műsorod van a Food Networkon, említetted, hogy még te is tanulsz. Mit üzennél azoknak, akik még csak most próbálkoznak a főzéssel, és szeretik az ázsiai konyhát?

Azt, hogy kezdjék valami egyszerűvel, amit nehéz elrontani, és csak utána álljanak neki bonyolultabb ételek elkészítésének. Egy kis fokhagyma, chili, gyömbér, darált hús és szója szósz, talán egy kis chilis babpüré rizzsel. A kínai ételek nagyon jók kezdésnek, mert sok, könnyen elkészíthető receptünk is van, a komplexebbek mellett. Kezdjék egyszerűebbekkel, és később felépíthetik a saját repertoárjukat. 

HA kedvet kaptál az ázsiai konyhához, Íme két autentikus kínai recept Chingtől:
KÍNAI TOFUS SERTÉSRAGU ÜVEGTÉSZTÁVAL - MAPO DOFU >>> 
LEVELESTÉSZTÁS HÚSOS BATYU >>> 


A brit sztárséf „ Ching: A lenyűgöző Ázsia” c. sorozata június 5-től, vasárnap délelőttönként lesz látható a Food Networkön!

Ezek is érdekelhetnek