Gombás vadrizs

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg előgőzölt vadrizses rizs
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés

    1.

    Az előgőzölt rizst enyhén sós vízben 20-22 percig főzzük. Közben a megtisztított gombát szeletekre vágjuk.

    2.

    Az olajon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, megsózva, finomra vágott petrezselyem zöldjével. Borssal ízesítve tovább pirítjuk.

    3.

    Amikor elkészült, óvatosan a leszűrt rizshez keverjük. A tetejét frissen vágott petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

    4.

    Natúr, roston sült, vagy grill húsokhoz köretként tálaljuk! 

Megjegyzés

Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin