Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás vadrizs

MME MME
30 perc
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg előgőzölt vadrizses rizs
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés

1.

Az előgőzölt rizst enyhén sós vízben 20-22 percig főzzük. Közben a megtisztított gombát szeletekre vágjuk.

2.

Az olajon a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, megsózva, finomra vágott petrezselyem zöldjével. Borssal ízesítve tovább pirítjuk.

3.

Amikor elkészült, óvatosan a leszűrt rizshez keverjük. A tetejét frissen vágott petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

4.

Natúr, roston sült, vagy grill húsokhoz köretként tálaljuk! 

Megjegyzés

Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv, SpringMed Kiadó Kft.
- MME

Ezek is érdekelhetnek