Gombás-tejfölös hús

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj
  • rétesliszt
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • fél dl paradicsomlé
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 üveg gombakonzerv
  • 3 kis pohár tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt kiklopfolom, félbevágom és sózom. Megforgatom a réteslisztben, és egy kicsi olajon kb. 5-5 percig sütöm, majd kiszedem. Egy lábasba leöntöm az olajat (úgy, hogy a lisztes rész ne menjen bele), és ezen az összevágott hagymát megpárolom. Teszek rá paprikát, borsot, kicsi vizet (kb. 1 dl), fél dl paradicsomlevet és az összevágott petrezselymet. Ebbe beleteszem a húst, és 1 órán keresztül párolom. Amikor ez megvan, beleteszem a gombát lé nélkül, és még kb. 10 percet párolom. A végén hozzáadom a tejfölt. Tésztát főzök ki hozzá. Jó étvágyat. :)

Megjegyzés

Párolás közben sűrűn meg kell kevergetni, mert a lisztes hús miatt leéghet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss Anita 6 évvel ezelőtt
Köszönet a receptért, ma elkészítettem. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nagyon finom! :) A Csatószegi-féle rosszindulatú megjegyzésekkel nem kell foglalkozni... :/
Klein Judit 7 évvel ezelőtt
Igen, paradicsomlé, de csak hogy egy kicsit ízesebb legyen. Amúgy ki is lehet hagyni, nem kötelező..... Nyugodtan próbáljátok ki, finom.
Nágica 7 évvel ezelőtt
Kedves Csatószegi Zsuzsanna! Neked ma rossz napod van? Vagy mindíg ilyen vagy? A mai új receptket átnézve látom a mai hozzászólásaidat. Már valaki írta Neked, hogy előbb ki kell próbálni az ételt, kóstolás nélkül ne nyilatkozz! Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Kívánok szebb napokat Neked!
Csató 7 évvel ezelőtt
4 szelet karaj,és 3pohár tejfel,és parlé?????????????És mind a két oldalát öt percig sütni+ 1órát párolni?????????Sajátos!

Hasonló Receptek

Magazin