- Hozzávalók 1 személynek:
- 2 db tojás
- tej
- liszt
- 3 db csiperkegomba
- 6 levél medvehagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- chilipaprika
- 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt feketebors
- kakukkfű
- olívaolaj


Elkészítés: A tojásokat felverem, sózom, borsozom, öntök bele tejet, szórok rá lisztet, vágok rá petrezselymet, chilipaprikát, összekeverem.
A gombát felszeletelem, a paprikát és az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomból vágok egy karikát, a többit és a medvehagymát darabolom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, félreteszem.
A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, beleöntöm a tojást, sülés közben kavargatom, húzogatom. A felére rápakolom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, tányérra teszem. Rakok rá 1 szelet paradicsomot, díszítem medvehagymával, petrezselyemzölddel.
A medvehagymának most van a szezonja, igyekszem kihasználni.
Hozzászólások