Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan és villámgyors tészta: gnocchi pórés húsraguval

Ha van olyan, aki azt meri állítani, hogy ezután a kiadós fogás után még éhes, az megérdemli!

A póréhagyma a kedvencem a hagymák közül. Najó, az újhagymát és a lilát is imádom, de a póré, valahogy a legjobb mind közül. A többi hozzávalót inkább ki se fejtem, mert szerintem egyikkel sem lehet mellényúlni.

No, eme három kedvenc keveréke pedig mindenkinek ajánlott. Tényleg nem tudok rajta mit reklámozni, maximum annyit, hogy kezdő háziasszonyoknak is sikerélmény lesz!

 

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:

500 g darált hús (sertés és marha vegyesen)
1 db póréhagyma
400 ml tej
100 ml cukrozatlan habtejszín
50 g sajt
500 g konyhakész gnocchi
½ csokor petrezselyem

 
A kamrából:
1 ek olaj

bors
1 ek liszt
1 ek vaj

1. Hevítsük fel az olajat, és kevergetve pirítsuk rajta fehéredésig a darált húst. Sózzuk, borsozzuk meg, és adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott, majd gyűrűire bontott pórét. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk 1-2 percig. Ezután kis adagokban, állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet a tejszínnel együtt, és közepes lángon főzzük 5 percig. Végül forgassuk bele a lereszelt sajt felét.

2. Forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk rajta a gnocchit kb. 5 percig, majd forgassuk össze a húsos raguval. A megmaradt sajttal, továbbá a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 780 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/10. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek