Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sajtos gnocchi

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya (lisztesre fövő)
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bazsalikomlevél a díszítéshez
  • A szószhoz
  • 15 dkg zsíros sajt
  • 3 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A hideg vízben feltett burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Rövid hűtés után meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és enyhén lisztezett felületen szétterítjük. Rászitáljuk a lisztet, a közepébe ütjük a tojást, hozzáadunk 1 csipet sót, és erőteljes mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk.
    2. A tésztából vékony hengereket sodrunk, amelyeket kis darabokra vágunk. Ezeket villával egyenként bordás nudlikká formázzuk - de ez a lépés ki is mardhat.
    3. A gnocchit nagy fazék lobogó vízbe dobjuk. A felszínre úszó darabokat szűrőkanállal kiemeljük, és melegen tartjuk.
    4. A sajt ot kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük, és a tej színbe szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad. Végül a gnocchit összeforgatjuk a sajt szósszal. Tetszés szerint bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

      A 9 LEGJOBB GNOCCHI, AMINEK EGY OLASZ IS ELKÉRNÉ A RECEPTJÉT >>> 

      GNOCCHI HÁZILAG: 10 TIPP, HOGY JOBB LEGYEN, MINT AZ OLASZOKÉ! >>>

    PARADICSOMOS GNOCCHI OLASZOSAN >>> 

A tésztákhoz, zöldségekhez illő sűrű szószokhoz zsíros sajtot használj! A tejszínben könnyebben krémes állagúra olvad.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes