Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
Az olaszok étrendje nem csak tésztából és paradicsomszószból áll, hiába ez jut eszébe mindenkinek, ha Itália gasztronómiája szóba kerül. Hogy erre felhívják a világ figyelmét, 2008 óta január 17-én tartják az olasz konyha napját. Ennek apropóján készítettünk egy csupa olasz finomságból álló összeállítást.
Akár Olaszországba készülsz, akár nem, ezt a listát érdemes elolvasnod. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a cikk szubjektív, ugyanis, ha teljes képet akarnánk mutatni, a végtelenségig folytathatnánk az írást.
Szinte a legtöbb ember imádja az olasz konyhát! Csak kevesen tudunk ellenállni az igazán mesteri tésztaételeknek. Ebből a kvízből pedig kiderül, hogy melyik illik hozzád a legjobban, így már azt rendelheted legközelebb az étteremben!
Török Zsuzsa
Pizzából soha nem elég? Próbáld ki a töltött változatát is, amely kívül ropogós, belsejében pedig sajttal gazdagított, millióféleképpen variálható zöldséges vagy húsos ragu rejtőzik!
A színes őszi zöldségek a lehetőségek széles tárházát kínálják leves készítéshez. Ilyenkor, amikor beköszöntenek a hűvösebb napok, jólesik a meleg, folyadékban gazdag étel.
Egy elvonóban sütik Olaszország legjobb pizzáját, ráadásul ez nem a turisták, hanem az olaszok véleménye.
Szicíliában is felvetődik a kérdés: mennyire olasz valójában az itteni konyha? A sziget partjait három tenger vize mossa, és lakosságának étkezési szokásai sokat elárulnak az idők folyamán itt megtelepedett görögökről, rómaiakról, arabokról, normannokról és aragóniaiakról.
WM
Pizza, pasta, tiramisu. Általában ezek jutnak először eszünkbe az olasz konyháról. Ám ennek az országnak a konyhája ennél sokkal gazdagabb és sokkalta árnyaltabb.