Gluténmentes kenyér egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg Schär Mix B
  • 35 dkg Mester KenyérMix
  • 10 dkg Mantler liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 2 csipet cukor
  • 8 dl langyos tej (vagy ugyanennyi langyos víz)
  • ½ dl étolaj
  • 1 evőkanál burgonyapürépor

Elkészítés

    1. A langyos tejet a kenyérsütőgépbe öntjük, majd a hozzávalókat a következő sorrendben adagoljuk: liszt, élesztő, liszt, só, liszt, cukor, burgonyapürépor, olaj.
    2. A gépben kelesztjük, de miután a gép megrázza egyszer a megkelt tésztát, formástul áttesszük a 60 fokra előmelegített sütőbe, és tovább kelesztjük.
    3. Ezután aranybarnára sütjük, 180 fokon.

      Recept: Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok - recepteskönyv (SpringMed Kiadó Kft.)
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin