Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós sütemény glutén-, cukor- és tejmentesen

Hozzávalók

  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg reszelt alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg xilit
  • 2 kk fahéj
  • 1 csipet só
  • 1,5 kk szódabikarbóna
  • 5 db egész tojás
  • 1 tk friss citromlé
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg dió
  • xilit por

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, meglocsoljuka  citromlével, és alaposan összekeverjük. 
    2. A darált diót, a kókuszreszeléket és a sót összekeverjük a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tojásokhoz. Belekeverjük az almát is.
    3. Egy kerek szilikonformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, majd 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
    4. Miután a sütemény széle megpirult és a massza is szilárdabbá vált, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Xilit porral meghintbe tálaljuk. 

Megjegyzés

Gluténmentes diós sütemény cukormentesen és tejmentesen.

hogyanfogyjak.com
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin