Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres répakrémleves répatócsnival

default user icon

Hozzávalók

  • 75 dkg sárgarépa
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 diónyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk barna cukor
  • 1 ek lime-lé
  • A répatócsnihoz:
  • 25 dkg sárgarépa reszelve
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk curry
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    1. Egy edényben olajat, megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított gyömbért, valamint az őrölt fűszereket, és az egészet összepirítjuk. Ha már illatos, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott répát, és alaposan összeforgatjuk.
    2. Ezután felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. Sóval, barna cukorral és a lime levével ízesítjük ízlés szerint.
    3. répát lereszeljük a reszelő nagylyukú felén. Majd összekeverjük kevés fűszeres liszttel (előzetesen alaposan összekeverjük kurkumával, curryvel, sóval, borssal) és a felvert tojással. Kezünkkel kisméretű lapos pogácsákat formázunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük.
    4. A levest a tócsnikkal, valamint zöldfűszeres joghurttal tálaljuk.

     

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin