Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügelekvár egyszerűen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügelekvár elkészítéséhez a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.
  2. Beletesszük a megtisztított fügét, és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat és a reszelt gyömbért, majd pár másodpercig tovább főzzük, és azonnal, tűzforrón steril üvegekbe töltjük. (Figyeljünk rá, hogy az üvegek nagyon tiszták legyenek.)
  3. Pár percet várunk lezárás előtt, hogy a fügelekvár teteje bebőrösödjön. Ekkor lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük. A felbontást követően a lekvárt hűtőszekrényben tároljuk. 

Megjegyzés

Lehet a tetejére nagyon pici tartósítószert tenni. De én nem szoktam. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek