Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: lekvár főzés

Receptek

Cikkek

(x)

Promóció

Trendi lett a lekvárfőzés

Volt időszak, amikor a konyhai tevékenykedés idejétmúlt foglalatoskodásnak hatott, holott a konyha és az étkezés mindig kiemelkedő szerepet töltött be egy család életében. Ez az idő elmúlt, hiszen nemhogy kellemes időtöltés, mára már trendi dolog, hogy nemcsak könnyen elkészíthető fogásokat varázsolnak a fiatal lányok, asszonyok az asztalra, hanem divatos, különlegesen nehéz ételekkel előrukkolni. A fogásokhoz azonban, különösen nyáron, egy ízletes lekváros desszert is dukál. ...

0

MME15

3 titok a szatmári szilvalekvárról!

A szilvalekvár évszázadok óta fontos tápláléka a magyar embernek. Az igazi szilvalekvárt cukor nélkül főzték keményre, majdnem feketére a csodás szatmári szilvából. ...

0

Alapételek

A házi a legfinomabb! 7 szilvalekvár recept, amit ki kell próbálnod!

A szilvalekvár hagyományosan szabad tűzön, rézüstben, több órás folyamatos kevergetés mellett készül. Persze, ha ezt a metódust inkább meghagyjuk a szatmáriaknak, készülhet tűzhelyen is az isteni, házi szilvalekvár, de ha szeretnénk megspórolni magunknak a folyamatos kevergetést is, és nincs kedvünk a pöfékelő fazék mellett órákat eltölteni, választhatjuk a sütőben készülő szilvalekvár receptjét is. Mutatjuk a lehetséges variációkat! ...

0

Gyümölcs

Van egy kosár fügéd? Főzz belőle mustárt! VIDEÓ!

Mit kezdjünk a fügével, ha édesen szeretjük, ha csípősen, ha főzve vagy ha nyersen? Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója most mustárt készít belőle, de közben összehozza fagyival, vörösborral, sonkával és naranccsal is! ...

0

Török Zsuzsa

Ajánló

6 receptkönyv, amellyel a befőzés gyerekjáték!

A nyári gyümölcsöket télen is fogyaszthatod, mert a befőzés ma már nem ördöngösség. Összegyűjtöttünk 6 szuper könyvet, amelyekkel a befőzés egy jó móka! ...

0

Desszert

Így készül a legfinomabb baracklekvár - videó!

Az őszibarackra ritkán gondolunk lekváralapanyagként, pedig a megfelelő fűszerekkel fantasztikus finomságokat alkothatunk. Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója ezúttal jamaikai rummal és vaníliával teszi pikánssá a csodás illatú, piros húsú őszbarackból készített lekvárját. Egyszerűbb, mint gondolnád! ...

0

Ajánló

Gyerekjáték a befőzés!

Szívesen hozzáfognál a nyár kincseinek megőrzéséhez, de nem vagy benne biztos, hogyan is kezdd? Esetleg van már rutinod a befőzésben, de szívesen ki próbálnál új dolgokat?  ...

0

Praktikus

Így lesz tökéletes a lekvár! 5 alapszabály befőzéshez

Mivel lekvárok és dzsemek tekintetében kijelenthetjük, hogy a házinál egyszerűen nincsen jobb, érdemes belevágni a lekvárkészítésbe annak is, aki még soha nem próbálta. Az alábbi alapvetéseket szem előtt tartva csakis izgalmas és ízletes lehet a végeredmény! ...

0

Desszert

Mennyei eperlekvár, ahogy még nem próbáltad - videó!

Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan hülyíti meg az eperlekvárt - ezúttal bodzával, de további tippeket is ad, arra nézvést, hogy mivel lehet még, az amúgy is tökéletes eperízt feldobni! ...

0

Fűszerek és ízesítők

Húsvéti sonka - másképp: így dobd fel a reszelt tormát! VIDEÓ!

Unod már a szokásos húsvéti menüt, de nincs időd az újításon rágódni? Adunk egy pofonegyszerű tippet: Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvár receptjét, ami tökéletesen passzol a húsvéti sonkához, foszlós kalácshoz és mindenfajta sült húshoz. Próbáljátok ki, nem nagy ördöngösség! ...

0