Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Ambrózi Andrea
Cikk
MME
Hamarosan itt az eperszezon, lassan virágzik a bodza is: egyre közelít a befőzések ideje. Akinek nincs sterilizáló gépe, kénytelen más módszerekkel fertőtleníteni az üvegeket. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!
Kemény Botond
A nagymama lekvárjával semmi nem veheti fel a versenyt, de ahhoz, hogy mi is profikká válhassunk muszáj ismernünk azokat a leggyakoribb hibákat, amiket elkövetünk.
Az uborkaszezon kellős közepébe gázolva már nagyüzemben készítik a háziasszonyok a jobbnál jobb savanyúságokat, aminek ugye egyik elhagyhatatlan velejárója a dunsztolás. Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Ti kipróbáltátok már?
Hazai gyümölcseink érésével egy időben elindul a befőzési szezon, hiszen a zamatos finomságokat érdemes tartósítani a téli hónapokra. A befőzési kisokos segítségével bátran neki vághattok a munkának.
Biztosan van, aki mostanában tervezi, hogy belevág élete első szilvalekvárjának, ribizliszörpjének vagy épp barackbefőttjének elkészítésébe. Elsősorban nekik szolgálunk hasznos tippekkel, ám a rutinosok is találhatnak új és érdekes befőzési fortélyokat összeállításunkban.