Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fordított szilvatorta (szilvás tarte)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek szezámmag
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg szilva
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só

Elkészítés

    1. A lisztet, cukrot, vajat, sót, szezámmagot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk. Ha nagyon morzsás, és nem áll össze, tehetünk hozzá egy csepp hideg vizet. A tésztát fóliába csomagoljuk és1/2-1 órára hidegre tesszük.
    2. Elővesszük asütőőálló serpenyőnket - mert a tortánk ebben fog sülni - majd a cukrot ebben karamellizáljuk. Ha elkészült, rádobáljuk a vajdarabokat, és már a tűzről lehúzva, összekeverjük. Aszilvákat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és a vágott felületükkel elhelyezzük a vajas karamellen.
    3. Elővesszük a tésztát, és akkorára nyújtjuk, hogy befedhessük vele a gyümölcsöt, azaz a sütőforma méreténél egy picit nagyobbra. A kinyújtott tésztát végül a szilvára borítjuk, majd előmelegített, 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt.
    4. Miután kivettük a tortát a sütőből, pihentetjük pár percig, majd mielőtt a karamell kihűlne és megkeményedne, nagyon óvatosan, de határozott mozdulattal a tálaló tányérra borítjuk. 

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN - BENNE SOK SZUPER TIPPEL! >>> 

      KIHAGYHATATLAN SZILVÁS DESSZERTEK >>> 

      10 VILLÁMGYORS ÉS EGYSZERŰ SZILVÁS SÜTI HÉTVÉGÉRE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin