Fokhagymás-tejfölös csusza sült lapockával

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéslapocka
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek citromlé
  • 50 dkg csuszatészta
  • 4 dkg vaj
  • 4 szál felaprított petrezselyemzöld

Elkészítés

    1.

    Sózzuk-borsozzuk meg a húst, majd a felforrósított olajon pirítsuk meg. Tegyük át tepsibe a pecsenyelével, 2 gerezd fokhagymával, a hagymával, valamint a paradicsommal együtt. A serpenyőben forraljunk fel 1 dl vizet, és öntsük a hús alá. Fedjük le a tepsit alufóliával, és toljuk a 140 fokos sütőbe 30 percre, majd távolítsuk el a fóliát, és 160 fokon süssük a húst további 10 percig. Végül pihentessük 10 percig. A pecsenyelevet turmixoljuk össze.

    2.

    Aprítsunk finomra 8 gerezd fokhagymát, és a felforrósított vajon pirítsuk néhány percig. Keverjük hozzá a tejfölt és a citromlevet.

    3.

    A csomagoláson megadott utasítás szerint főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és a főzőléből tegyünk félre néhány ek-nyit. Forgassuk össze a tésztát a fokhagymás tejföllel, locsoljuk meg a félretett főzőlével, szórjuk meg a petrezselyemmel, és pirítsuk néhány percig. A végén sózzuk meg. Kínáljuk a felszeletelt húst a tésztával és a pecsenyelével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin