Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás sajtkrémmel töltött pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók (kb. 56-60 db lesz belőle):
  • 52 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • A tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag (10 dkg-os) natúr sajtkrém
  • 2 füstölt sajt ízű camping sajt
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A töltelékre:
  • reszelt (trappista) sajt

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. Ha lejárt az 1 óra, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
    3. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Addig kell sütni, amíg szépen megbarnul a tetejük. Vastagságtól függ a sütési idő, így számoljunk rá +/- 7-8 percet!)
    4. Elkészítjük a sajtkrémet: a 2-2 csomag sajtkrémet egy tálba tesszük, belenyomunk 4-5 fokhagymagerezdet és alaposan megborsozzuk.
    5. Ha megsültek, és kihűltek a pogácsák, akkor félbevágjuk őket, és megkenjük sajtkrémmel, majd a sajtkrémre vastagon reszelt sajtot teszünk, és összecsukjuk a félbevágott pogácsákat. Nagyon finom, és másnapra még jobb lesz! (Apróra vágott snidlinget vagy pritamint is tehetünk a sajtkrémbe!)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Dynamano
Kedves Zora! A receptben van zsiradék, méghozzá vaj. Én Rama margarinnal csináltam és annyit tettem hozzá, hogy kockákra vágott szalámit tettem a sajtkrémbe. Isteni finom lett!
Zora522
Nekem csak az a fura, hogy nem kell a tésztájába zsiradék (zsír/olaj/margarin). Biztos ez? Remélem mihamarabb választ kapok, mert amúgy nagyon jól hangzik a recept, már nagyon megkóstolnám.
varikriszti
Köszönöm a gyors választ.A hétvégén kipróbálom.
Morzsálós Mirza
Kedves Kriszti, nem kell bele sem élesztő, se sütőpor. Majd meglátod, remek, és könnyen kezelhető tészta. Arra vigyázz, hogy ne nyújtsd ki túl vékonyra, mert nem emelkedik meg. Inkább legyen 1,5 cm, mint ennél vékonyabb. Ha kisült, hagyod hűlni, majd kettévágod, és megtöltöd. Isteni finom! Üdv, Mirza
varikriszti
A tésztába nem kell semmilyen kelesztő anyag?

Hasonló Receptek

Magazin