Keress receptre vagy hozzávalóra

Ferdinánd tekercs Sylvia Gasztro Angyaltól

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg (fél kocka élesztő)
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • A forma kikenéshez:
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tésztához az élesztőt a meglangyosított, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és beleöntjük a tejes élesztőt, majd a tojások sárgájával és a margarinnal összegyúrjuk, dagasztjuk.
    2. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órán át kelni hagyjuk. Elkészítjük a tölteléket: a margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
    3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. fél centiméteres vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Ezután a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük és szorosan, mint a bejglit feltekerjük, majd kb. 3 centiméter vastagságúra felszeleteljük.
    4. Egy 28 centiméteres átmérőjű pite formát margarinnal alaposan kikenünk, a maradékot majd a tekercsek közé locsoljuk. A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába tesszük. (Cirka 12 darab tekercs készül ebből az adagból.) A formában még kelni hagyjuk kb. 15 percet, majd előmelegített sütőben, 180 fokon elkezdjük sütni. (Érdemes az alsó rácson sütni, mert az alja sül meg nehezebben).
    5. Körülbelül 20 perc után a vaníliás- és kristálycukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk, majd még 10 percig sütjük tovább, aztán meglocsoljuk a tejszín másik felével is és Körülbelül újabb 10 perc alatt készre sütjük.
    6. Érdemes közben figyelni, mert a sütési idő eltérő lehet, ki-ki sütőjétől függően! Amikor elkészült, néhány perc után érdemes egy tálcára, vagy tányérra borítani. 

Megjegyzés

Szerintem langyosan valami isteni ez a süti, de ha szerencsétek van és még marad belőle, akkor később is elfogy, azt garantálom!

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin