Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehér csokis répatorta

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 30 dkg barna cukor
  • 2 dl liter napraforgó olaj
  • 10 dkg dió
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • A mázhoz
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés

    1. A répákat megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. A tojásokat a barna cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk az olajat, majd belekeverjük a reszelt répát, és a durvára vágott diót és összedolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat is.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőporral, és a sóval. A száraz anyagokat belekeverjük a masszába keverjük. Ezután elvegyítjük benne az olvasztott fehér csokoládét.
    3. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. A masszát beleöntjük és 165 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
    4. A mázhoz a fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beletesszük a vajat és a tejszínt és simára keverjük. Majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. A tortát akkor szeleteljük fel, amikor a bevonat megszilárdult rajta.

    Videó! Így készítheted el a fehér csokis répatortát! >>>

    GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÖLTÖTT DAGADÓ, A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTAL SZTÁRJA >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin