A különlegesen finom répatorta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, közben kivajazunk egy 25x40 cm-es tepsit.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban összekeverjük az olajat, a tojást, a vaníliát és a lereszelt répát. Ezután hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókat is, majd alaposan összekeverjük.
Mindezt kenjük el a tepsiben, aztán 30-32 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez keverjük krémesre a krémsajtot a vajjal és a vaníliával, aztán adjuk hozzá a porcukrot is.
Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.