hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta szelet mascarponés krémmel

60 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A különlegesen finom répatorta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, közben kivajazunk egy 25x40 cm-es tepsit. 
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
    3. Egy másik tálban összekeverjük az olajat, a tojást, a vaníliát és a lereszelt répát. Ezután hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókat is, majd alaposan összekeverjük.
    4. Mindezt kenjük el a tepsiben, aztán 30-32 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
    5. A krémhez keverjük krémesre a krémsajtot a vajjal és a vaníliával, aztán adjuk hozzá a porcukrot is.
    6. Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.
    7. A marcipánból formázzunk répákat, szúrjunk bele kis zöld levélcukrokat és szeleteljük.

      Nézd meg videón, hogy készül a répatorta:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss