Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta szelet mascarponés krémmel

50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, kivajazunk és vékonyan lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 25x40 cm-es tepsit.
  2. Tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
  3. Egy másik tálban habverővel alaposan összekeverjük a tojást, az olajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a lereszelt vagy aprítógéppel összevágott répát. Elkeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. A masszát a tepsiben töltjük, picit elegyengetjük. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez keverjük krémesre a mascarponét a vajjal és a vaníliával, majd djuk hozzá a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.
  6. A marcipánból formázzunk répákat, szúrjunk bele kis zöld levélcukrokat és díszítsük a süteményt.
  7. Szeletekre vágva kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A MASCARPONÉS RÉPATORTA SZELET

 

 

Ezek is érdekelhetnek