Elkészítés: A piskótához keverőtálba tesszük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük (legalább háromszorosára habosítsuk). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vanília-aromát és a 2 evőkanál forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. Végül beleszitáljuk a lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!!
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 12 percig sütöttem).
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhát benedvesítünk (éppen csak nyirkos legyen), majd a forró tésztát letakarjuk vele. Így letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell félni, a tészta nem szívja magába a nedvességet. Ha kihűlt, levesszük róla a konyharuhát, és óvatosan felcsavarjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A grillázshoz egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni. Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón egy olajjal megkent fém tálcára (vagy márványlapra) öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük. Amikor már kihűlt, kemény állagú lesz. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot, jó habos legyen a krém. Végül elfelezzük a krémet.
A krém feléhez hozzáadjuk a kakaóport, és így is jól kikeverjük.
A másik feléhez hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű grillázst, és ezt is jól kikeverjük (minél több benne grillázs, annál finomabb).
A piskótát kicsavarjuk, majd rákenjük a grillázzsal ízesített krémet. Óvatosan feltekerjük, és egy tálcára helyezzük. A külső felét bekenjük a kakaós krémmel, majd fatörzshöz hasonlóra mintázzuk. Pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.