Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-túrós sütemény II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • baracklekvár
  • A tetejére:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, kinyújtva a tepsi hátoldalán 180 fokon megsütjük.

A töltelékhez a pudingport sűrűre főzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni.

Közben a túrót a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Az egyik tésztát megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a pudingos túrót. Majd a másik tésztát is megkenjük lekvárral, és ráfordítjuk a túrós töltelékre.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és rákenjük a tésztára. Reszelt csokival díszítjük.

Megjegyzés

Kipróbáltuk, és azóta a család kedvence. - RaczJozsefne

Ezek is érdekelhetnek

Friss