Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt medvehagymával és cukkinivel

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szikkadt zsemlét 3-4 szeletre vágom, beáztatom annyi tejbe, ami ellepi. A hagymát apró kockákra vágom, kevés olajon megpirítom. A petrezselymet apróra vágom vagy ledarálom. A cukkinit alaposan megmosom, közepesen vastag (6-8 milliméteres) szeletekre vágom, a medvehagymaleveleket felaprítom.

A darált húshoz adom a tojást, az olajon megpirított hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, kézzel alaposan összedolgozom. 4-5 centiméteres átmérőjű, másfél centi magasságú korongokat formázok a darált húsos masszából, zsemlemorzsába forgatom őket.

Két serpenyőt teszek fel a tűzhelyre, az egyikben olajat hevítek, ebben kisütöm a fasírtjaimat, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetem őket. Közben a másik serpenyőben a felhevített olaj és vaj keverékében mindkét oldalán átsütöm a cukkiniszeleteket, hozzájuk adom a medvehagymát, sózom, borsozom és összepirítom.

Tálaláskor a medvehagymás cukkiniszeletekre adom a fasírtjaimat, friss zöldsalátával díszítve kínálom. Friss kenyér is illik hozzá.

Megjegyzés

Itt a medvehagyma szezonja, rengeteg vitamint tartalmaz, ami ránk fér a hosszú tél után! Ezt az ételt egy laza vacsorának ajánlom, de vendégvárónak sem rossz.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek