Elkészítés: A szikkadt zsemlét 3-4 szeletre vágom, beáztatom annyi tejbe, ami ellepi. A hagymát apró kockákra vágom, kevés olajon megpirítom. A petrezselymet apróra vágom vagy ledarálom. A cukkinit alaposan megmosom, közepesen vastag (6-8 milliméteres) szeletekre vágom, a medvehagymaleveleket felaprítom.
A darált húshoz adom a tojást, az olajon megpirított hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, kézzel alaposan összedolgozom. 4-5 centiméteres átmérőjű, másfél centi magasságú korongokat formázok a darált húsos masszából, zsemlemorzsába forgatom őket.
Két serpenyőt teszek fel a tűzhelyre, az egyikben olajat hevítek, ebben kisütöm a fasírtjaimat, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetem őket. Közben a másik serpenyőben a felhevített olaj és vaj keverékében mindkét oldalán átsütöm a cukkiniszeleteket, hozzájuk adom a medvehagymát, sózom, borsozom és összepirítom.
Tálaláskor a medvehagymás cukkiniszeletekre adom a fasírtjaimat, friss zöldsalátával díszítve kínálom. Friss kenyér is illik hozzá.