A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő sajtkrémes párnácskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 15 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga. Csak egy rész a kedvenc sorozatodból, és már meg is vagy vele!
HOZZÁVALÓK:
15 dkg natúr krémsajt
1 ek tejföl
só
bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
2-3 ek trappista sajt
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (2 csipet sóval és egy csipet borssal nem lőhetsz mellé!) A leveles tésztát kihajtogatjuk.
2. A tésztát egyenlő nagyságú téglalapokra vágjuk (kb. 10 darabra). A lapok felén eloszlatjuk a krémet, ráhajtjuk atészta üres felét, majd a szélét lenyomkodjuk. Így máris megkapjuk a párnácskáinkat.
3. A párnácskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük őket a villával felvert tojássárgájával.
4. A töltött párnácskák tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 10-15 percig sütjük őket az előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre pirulnak.
5. Ha elkészültek, hagyjuk kissé hűlni, majd frissen, langyosan tálaljuk.