Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi ropogós kakaós csiga

35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A leves tésztát kitekerjük, és megkenjük az olajjal. A kakaót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A cukros kakaóval megszórjuk az olajjal megkent tésztát, kicsit belenyomkodjuk, majd a rövidebb végénél feltekerjük. Ezután kb. 2 cm szélesen szeleteket vágunk belőle.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre. Ha szép ropogósra sültek, akkor kivesszük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Azért ajánlom ezt a házi ropogós kakaós csigát, mert ha a meccs közben, szurkolás közben a fiúk vércukorszintje leesik, ez a süti segít visszaállítani. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss