Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-citromos mákosguba sütve

default user icon
6 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 kifli
  • kb. 1 l tej
  • 5 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az 5 tojást, az 5 dkg cukrot 1 vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A mákot a 20 dkg cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük. Egy jénait kivajazunk. A tojásos tejbe forgatjuk a kifli felét, majd a jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle, ez kb. 15-20 perc.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

csibe0219
Isteniiiiiii finom! Kösziiiii :)
anyócácska
Örülök hogy izlett !!! Én is imádom, és isteni illata van! Lehet ,hogy holnap csinálok is!!! Nyami -nyami.Üdv Anyocácska !
anyócácska
Örülök hogy izlett !!! Én is imádom, és isteni illata van! Lehet ,hogy holnap csinálok is!!! Nyami -nyami.Üdv Anyocácska !
csibe0219
Nem vagyok valami nagy fahéj rajongó, de ez isteni finom. :)
anyócácska
Két rétegben kell megszórni a kifliket és jó vastagon nem cak épphogy legyen rajta itt ott mák. De persze izlés szerint lehet kevesebbet is rakni rá.
A fél kg. mák nem túlzás?

Hasonló Receptek

Magazin