Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas-almás palacsinta egyszerűen

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek étolaj (+ a sütéshez)
  • 1 db alma (nagyobb)

Elkészítés

    1. Egy tálban felütjük a tojásokat, hozzákeverjük a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, hozzáöntjük a szénsavas ásványvíz felét, majd hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük.
    2. Ezután kevergetés közben hozzáadunk még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd hozzákeverjük az étolajat is.
    3. Az almát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, a masszához reszeljük és szintén alaposan összekeverjük. A teflon palacsintasütőt kikenjük olajjal, az almás palacsintatésztából kisebb halmokat kanalazunk bele, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
    4. Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint megszórjuk porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.

    ISTENI PALACSINTAFELFÚJT>>> 

    DIÉTÁS ALMAPALACSINTA>>> 

    ELRONTHATATLAN PALACSINTA>>> 

Megjegyzés

Finomság. 12-14 db palacsintához.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin