Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a leghatékonyabb szépítőszer! 4 tipp a citrom felhasználására

Már a puszta látványa és illata is jókedvre derít, pedig az igazai titok a húsában lakozik! A citrom 100 g-ja 50 mg C-vitamint tartalmaz, ami a felnőttek számára ajánlott napi bevitel fele. Ez a vitamin erősíti az immunrendszert, véd a szabad gyökök ellen, jótékonyan hat a magas vérnyomásra, és segít megelőzni a bőr öregedését...
Cellulitis ellen

Adj a fürdővizedhez 5 db citrom kifacsart levét, és pihenj a habokban legalább negyedórát. Utána masszírozókesztyűvel finoman dörzsöld át az érintett bőrfelületet. Ez serkenti az anyagcserét, segíti a méregtelenítést.

Citromos receptek >>>

Puhává varázsolja a bőrt

Ha érdes a bőr a könyöködön, egyszerűen dörzsöld át egy félbevágott citrommal. A déligyümölcs leve puhítja a bőrt, és gyógyírt jelent a kipirosodásra is.

Fényesíti a hajat

Nyáron a napfény és a medence vize bizony igénybe veszi a tincseket... Keverj össze 2 ek olívaolajjal egy negyed citrom levét, majd hajmosás után masszírozd a tincseidbe. Hagyjd hatni fél órán át, majd öblítsd ki a hajad. Fürtjeid fényesek és egészségesek lesznek!

Arcpakolás házilag

Keverj össze 1 db tojássárgáját, 1 ek mézet és egy fél citrom levét. Vidd fel a pakolást megtisztított arcbőrödre, és hagyjd hatni 15 percig. Megszépíti a pattanásos bőrt, halványítja a májfoltokat és az apróbb ráncokat.

Ezek is érdekelhetnek