Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi kovászos uborka

MME MME
7 3.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkákat alaposan megmosod. NEM KELL LEVÁGNI A VÉGÜKET! (Csak a száracskájukat, ha van.) Az üveg aljára teszel egy réteg összevágott kaprot. Beleteszed az uborkákat, szépen rakosgatva. A babérlevelet mellészurkálod. A fokhagymát zúzva szintén rászórod. A borsot és a sót és a másik adag kaprot a tetejére szórod.

Az üveg kb. háromnegyedig legyen tele. Majd ráteszel egy szelet kenyeret lehetőleg a csücske legyen, lehet félbarna, de a barna még jobb.

Felöntöd hideg vízzel. Én egy darab fóliával szoktam letakarni. Napos helyre teszed, és csak praktikusságból javaslom, hogy egy műanyag pitlibe állítsd bele, ha kiforr, nem csurog ki a leve, nem hagy nyomot.

Ha nagyon napsütötte helyed van, akkor a második napon kóstold meg, még lehet sózni. Én a harmadik naptól kezdve már árnyékos helyre rakom. A ropogósság szintjétől (kóstolás!) függően általában a negyedik napon már ehető.

Szétszedem, az uborkákat lemosom, és 7 decis üvegekbe rakom át, majd felöntöm a leszűrt lével.

Sok sikert! Szerintem nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek