Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyben jártunk: A strandról hódította meg az országot Irma néni kürtőskalácsa

default user icon
MME
A Mindmegette stábja erdélyi gasztrotúrájának következő állomása Székelylengyelfalva. Itt található ugyanis a Vitéz Kürtős szülői háza, ahol Bálint Irma nénivel, a Lehel Kürtősház alapítójával beszélgettünk.

A kétnapos erdélyi körúton nemcsak a hamisítatlan erdélyi vendégszeretetből kaptunk egy jó nagy adaggal, de megcsodálhattuk a meseszép, zöldellő tájakat és magunkba szívhattuk a tiszta, vidéki levegőt is. Házigazdáink az idén húszéves Vitéz Kürtős társalapítója, Bálint Gáspár szülei voltak, így kézenfekvő volt, hogy kifaggassuk Irma nénit is arról, mégis honnan indult a Lehel Kürtősház mint vállalkozás, na meg arra kerestük a választ, mi a titka ennek az ízig-vérig hungarikumnak.  

Maradjatok velünk, hiszen erdélyi kalandunk itt nem ért véget, a következő rész gerincét majd a pityókás kenyér adja. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen az igazi székely konyha és a határokat nem ismerő vendégszeretet, ajánljuk figyelmetekbe videósorozatunk előző epizódját, amiben egy fantasztikus kulináris élménnyel lettünk gazdagabbak. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss