Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós gombócok

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, majd az olvasztott margarinnal, az egész tojással és a tojássárgával összekeverjük. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk és kicsumázzuk.
  3. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük.
  4. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük. Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss