Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres galette

default user icon

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt
  • 17 dkg hideg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 dkg kristály cukor
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 35 dkg eper
  • 2 evőkanál eper lekvár
  • 1 db ojás sárgája
  • 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés

    1. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, valamint a kristálycukrot, és a 4 evőkanál hideg vízzel alaposan összegyúrjuk
    2. A tésztát gombóccá formázzuk és folpack fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
    3. Az epreket jól átmossuk, és vékonyan felszeleteljük őket.
    4. A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán kerek formára nyújtjuk, kb 3 mm vastagságban. Ezzel a tésztával gyorsan kell dolgozni, mert a kéz melegétől meglágyulhat.
    5. A tésztát vékonyan megkenjük eper lekvárral úgy, hogy a tészta szélein 3 cm maradjon szabadon.
    6. A lekvárral megkent felületre ráhelyezzük a felszeletelt epret, és szórjuk meg barna cukorral vékonyan.
    7. A tészta szabadon hagyott széleit legyező formában hajtsuk rá a lekváros gyümölcsös felületre. Majd a tészta szélét kenjük meg vékonyan tojás sárgájával.
    8. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin