Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Emeletes diós

Hozzávalók

  • Az alsó réteghez:
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • A középső réteghez:
  • 1 dl tej
  • 20 dkg dió (darált)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 5-6 ek baracklekvár
  • A felső réteghez:
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek liszt

Elkészítés

    1. Az alsó réteghez összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a sóval, a sütőporral, a tojással, a porcukorral és a tejföllel. Kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk.
    2. A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
    3. A felső réteghez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot és a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. 

    HÁJAS, DIÓS KIFLI>>> 

    DIÓS SÁRIKA>>> 

    MÁRTOTT DIÓS KIFLI>>> 

Megjegyzés

Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. Bármilyen alkalomra ajánlom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin