Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan piskóta (alaprecept)

MME MME
16 5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
  3. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
  4. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
  5. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
  6. A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nem szabad a sütő ajtót közben nyitogatni.

Megjegyzés

A sütésnél az első 10 percben tilos kinyitni a sütőt - ez a tökéletes piskóta titka! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss