hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas piskóta (alaprecept)

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat, a tojássárgájákat és a cukrot habosra keverük. A tojásfehérjéből habot verünk.
  2. A lisztet, a sütőport és a csipet sót a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük,  és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20-30 perc alatt aranybarnára süjük.
  4. A kész piskótát egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd amikor már langyos, egy rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek