Elkészítés: A csülköt sós vízben fél órát forraljuk, majd több darabra vágjuk.
A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, megsózzuk, és állni hagyjuk 1 órát.
Egy magasabb peremű tepsit kizsírozunk, a káposztát beleszórjuk, a hagymát szintén, vékonyra szeletelve, beborítjuk vele a káposztát. A fokhagymát apróra vágjuk, megszórjuk a káposztát, őrölt köménnyel fűszerezzük, és a csülökdarabokat (melyeket besóztuk és őrölt köménnyel meghintettük) bőrös felükkel felfelé ráhelyezzük. Borral meglocsoljuk, és alufóliával lefedve 1 órát sütjük 220 fokon, majd a fóliát eltávolítva további 1,5 órán át 200 fokon sütjük, néha locsolgatjuk.
Héjában főtt vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre