Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Disznótoros káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 kg sertéshús
  • 1 kg kolbász
  • őrölt fűszerpaprika
  • A habaráshoz:
  • 5 dkg finomliszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1. A savanyú káposztát kinyomkodjuk és a levét félretesszük. Egy fazékban a vöröshagymát a zsírban megpirítjuk, a fazék aljára terítünk egy sor káposztát, majd erre jönnek a húsok, rá újra káposzta, majd ismét húsok – így rétegezzük. Felülre egy sor káposzta kerüljön.
    2. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. A tetejét meghintjük sóval és pirospaprikával, majd lassú tűzön főzzük. Közben elkészítjük a rántást vagy a habarást.
    3. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánafűszerezzük (só, fűszerpaprika, káposzta leve). A készre főzött káposztát berántjuk vagy behabarjuk, és egyet forralunk rajta. Tejföllel meglocsolva, fűszerpaprikával megszórva, friss kenyérrel kínáljuk.

    SZÉKELYKÁPOSZTA TARJÁVAL>>> 

    HURKA, KOLBÁSZ KÁPOSZTAÁGYON>>> 

    KEMENCÉBEN SÜTÖTT RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

Megjegyzés

Mészáros István receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin