Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diótorta rumos gesztenyekrémmel

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • Krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 8 db sárgabarack (aszalt)
  • 3 teáskanál sütőrum
  • 10 dkg sárgabarackdzsem
  • Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.
    2. A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.
    3. Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.
    4. Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Az aszalt sárgabarackokat rumba áztatjuk felhasználásig, majd vékony csíkokra vágjuk. A gesztenyemasszához hozzáadunk 2 teáskanál rumot, villával jól összetörjük, majd végezetül összekeverjük a mascarponeval, és a csíkokra vágott aszalt sárgabarackkal. Cukor nem kell a krémbe mert a gesztenyemassza elég édes.
    5. A tésztalapokat megkenjük sárgabarackdzsemmel, majd a krémmel, és egymásra tesszük őket.
    6. Vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal és az étolajjal, majd a tortára csurgatjuk. Díszként félbevágott diót használjunk!

Megjegyzés

Van egy diótorta receptem, ami szintén nagyon finom, de úgy gondoltam kellene valami más ízvilág, és változatosság. Mivel az egész család szereti a gesztenyét és a diót, így született ez a remekmű.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin