Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kevert süti rumos-csokis mázzal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 evőkanál víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg liszt
  • 1,5 dkg sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam sorban a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós-lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem.

A bevonathoz a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével, és felfőztem. Tűzről levéve a vajat hozzákevertem.
Visszatettem a tűzre, és addig főztem, míg jó nyúlós lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam, hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.

Megjegyzés

Anyukám receptje volt a diós kevert sütemény. Ketté szokta vágni, csokoládés-rumos krémmel szokta betölteni. Most a tetejére került rumos-csokis máz. Így is nagyon finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss