Elkészítés: A csülökhúsról lefejtem a bőrt a zsíros részekkel együtt, ezt apró kockákra vágom, egy edényben kiolvasztom, a pörcöt szűrőkanállal kiszedem egy edénybe, félreteszem.
A bőr nélküli húst is felkockázom. A kiolvasztással nyert zsíron a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem, a tűzről lehúzom, elkeverem benne a fűszerpaprikát, a köménymagot, kevés vízzel felengedem.
Visszateszem a tűzhelyre, és zsírjára pirítom. Hozzáadom a kiolvasztott pörcöt és a nyers húst, majd kevés vízzel félpuhára párolom. Beleadom a megtisztított és kockákra vágott burgonyát, a feldarabolt zöldbabot, a babérlevelet. Amikor a hozzávalók megfőttek, a tejfölt belekeverem a levesbe.
Forrón tálalom, friss kenyeret és tejfölt kínálok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre