Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös zöldbableves palócosan

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csülökhúsról lefejtem a bőrt a zsíros részekkel együtt, ezt apró kockákra vágom, egy edényben kiolvasztom, a pörcöt szűrőkanállal kiszedem egy edénybe, félreteszem.

A bőr nélküli húst is felkockázom. A kiolvasztással nyert zsíron a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem, a tűzről lehúzom, elkeverem benne a fűszerpaprikát, a köménymagot, kevés vízzel felengedem.

Visszateszem a tűzhelyre, és zsírjára pirítom. Hozzáadom a kiolvasztott pörcöt és a nyers húst, majd kevés vízzel félpuhára párolom. Beleadom a megtisztított és kockákra vágott burgonyát, a feldarabolt zöldbabot, a babérlevelet. Amikor a hozzávalók megfőttek, a tejfölt belekeverem a levesbe.

Forrón tálalom, friss kenyeret és tejfölt kínálok mellé.

Megjegyzés

Ha jól megnézzük, ez tulajdonképpen a hagyományos palócleves csülkös változata, de így elkészítve is nagyon laktató és finom eledel.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek