Csöröge fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 3 ek tejföl
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, a margarint belemorzsoljuk, majd a tojásokat és a tejfölt is beletesszük, és tésztát gyúrunk belőle.
    2. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
    3. Serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a fánkokat.
    4. Fahéjas cukorral a legfinomabb, de lekvárral is tálalhatjuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin