Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint, a jól megmosott narancs reszelt héját, kifacsart levét, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A formánkat kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a tészta 3/4 részét beleöntjük, elsimítjuk. A megmaradt részhez keverjük a kakaóport, és rácsurgatjuk a narancsos masszára. Egy villa segítségével nyolcasokat írunk, és így keveredik a két szín.
200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk a sütemény tetejét.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt süteményt bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre