Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládémousse torta mogyorós tésztán

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mogyorós tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg aprított pörkölt mogyoró
  • 1 db tojás sárgája
  • A krémhez:
  • 4 dl cukrozott tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 5 db tojás sárgája
  • 3 dkg kakaópor
  • 6 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 0,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és a puha margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. A kakaóport a porcukorral, a puha margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel. A zselatint a vízben feloldjuk, felmelegítjük, majd egy kevés krémmel elkeverve elhűtjük, és a krémhez keverjük.

Az így elkészített krémet a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss