Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokitorta á la Cintia

default user icon
1 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • /kb. 26 cm átmérõjû tortaformához/
  • 8 tojásból sütött kakaós piskótalap
  • 1/2 l növényi tejszínhab
  • 1/2 l más tejszín
  • ízlés szerint csoki (kb. 20-30 dkg tortabevonó)
  • Ezeket felforralom és lehûtöm (tapasztalat szerint az a jó, ha 1 napot hűl előtte)
  • 1/4 liter tejjel megfõzök egy csokis pudingport

Elkészítés

    Elkészítése: A tortalapot ketté vágom. Az alsó lapot megkenem lekvárral (legjobb itt valami savanykásabb lekvár - szilva, ribizli, bodzazselé, az eddig kipróbált), majd megkenem a pudinggal, rá a felvert tejszínes krém, tortalap. (a krémbõl marad még, de az a jó) felforralt sárgabarack lekvárral megkenem, tortabevonóval bevonom. Hagyom megdermedni, majd feldíszítem a tejszínes krémmel, mentalevéllel és mentalevélre kent csokilevéllel körberakom, és a tetejét porcukorral megszórom.(Nagyon szép így 3 színnel.)
    Amikor tálalom, akkor 1 szeletet a tányérra teszek, bőven megszórom porcukorral (a tányérra is
    mehet a cukorból, sõt mennie is kell bõven) és ízlés szerint még egy kis rózsa mehet a tányérra a
    krémbõl, bele mentalevél, és így tálalom.

    Karácsonyra: A tortát fenyõfa alakúra vágom. (ilyenkor gáztepsiben sütöm 8 tojásból a piskótát, majd másfél adag krémet készítek). Zöld marcipánt kinyújtom, és a sárgabaracklekvárral megkent tortára teszem, az alját levágom. A maradék marcipánból lehet kis fenyõfákat készíteni, de piros, sárga marcipánból készíthetünk rá díszeket. (de akár sima csokiból készült levéllel is díszíthetjük).
    A maradék tortából (ami a levágáskor hulladék lett) kókuszbombát készítünk, így az sem vész kárba.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ivenius
Kipróbáltam a receptet. Gondjaim voltak az összeforralt tejszínnel és a csokoládéval.Lehútöttem és másnap kívántam felverni, de ez nehezen akart sikerülni.Végül felvertem fél liter tejszínt és a kettőt összedolgoztam. Így nagyon finom lett. Üdv:ivenius

Hasonló Receptek

Magazin