Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

240 kilóra hizlalta kamasz fiát az anya

default user icon
MME
John Allaire kamaszként is rettentően kövér volt, az édesanyja pedig támogatta abban, hogy evésbe meneküljön. Egy kemény edzésprogram és szigorú diéta segítségével több, mint 140 kg-ot fogyott. Ezt követően azonban a felesleges, lógó bőr adta fel neki a leckét. A költséges bőreltávolító beavatkozásra a GoFundMe nevű oldal segítségével gyűjtött támogatásokat.

„20 éves koromban elmentem orvoshoz, és nem tudott megmérni, annyira kövér voltam, hogy kiakadt a mérleg. Akkoriban Floridában éltem, és a helyi halpiacon kellett méreckednem. Rettenetesen megalázó volt" - emlékezett vissza a túlysúlyos korszakra John, aki jelenleg Japánban él tengerész feleségével. Azt mondja sokáig tartott végleg leküzdenie veszélyes étkezési szokásait. „Elég frusztrált kisgyerek voltam, főként a szüleim válása miatt, az anyám pedig úgy gondolta, az étel majd megoldja a problémákat. Nézzünk le a boltba, mondta folyton, hátha találunk valami finomságot, amitől majd jobb kedved lesz.”

 A rossz szokásoktól még tinédzserkorára sem sikerült megszabadulnia. Édesapja rákban hunyt el, ő pedig mértéktelen evéssel próbálta csillapítani gyászát. Az apa diagnózisa után John egy év alatt 170kg-ról 225-re hízott, így súlya kifejezett veszélyt jelentett az egészségére. „Lógni kezdtem az egyetemről. Szinte minden napomat egy gyorsétteremben töltöttem. A sportcsatornát hallgattam, és megettem vagy 3-4 adag kaját, lehetőleg a legegészségtelenebbeket.” - ecseteli a férfi, aki a legdurvább időszakában 240 kilónál is többet nyomott. 

KERÜLD EL A BUKÁST! A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁS TITKA A NINJA WARRIOR VERSENYZŐJÉNEK SZEMÉVEL >>>

A változás akkor jött el az életében, amikor eljegyezte szerelmét. „Annak ellenére, hogy Caila úgy szeretett, ahogy voltam, és 250 kilósan is hozzám jött feleségül, azt mondtam magamnak, nem lehetek teljes értékű társa jóban-rosszban, ha nem fogyok le.”

Miután meglátott egy hirdetést  egy San Diego-i fogyással foglalkozó egészségügyi központról, John felhagyott a gyorséttermi étkezésekkel, és részt vett az első foglalkozáson. 15 hónap alatt összesen 135 kilót dobott le magáról. Ez a szám azóta is a tábor rekordjának számít. Az edzőtermi sikerek után Johnnak egy újabb problémával kellett megküzdenie: 9 kiló bőrrel. A 10 órás beavatkozást márciusban hajtották végre, és a bőr nagy részét eltávolították a törzséről és karjáról, ám a későbbiekben további beavatkozásra is szüksége lesz az alsóbb részek rendbetétele miatt. John a májusi műtétje után először boldogan tért vissza edzeni. „A kondi jó dolog, de még jobb érzés újra látni a barátaimat.”

KÜLÖNÖS MÓDSZERREL FOGYOTT 30 KILÓT EZ AZ ANYUKA >>>

A megterhelő és olykor gyötrelmes élmények után még mindig hálás és boldog, és reméli, a története másokat is inspirálni fog, akik súlyproblémákkal küzdenek. „Ha két évvel ezelőtt azt mondták volna nekem, hogy akkora leszek, mint most, és bele fogok férni az M-es pólókba, azt mondtam volna, hogy ti őrültek vagytok. Viszont ma már teljes bizonyossággal állíthatom, ha én meg tudtam csinálni, bárki képes rá!”

TOVÁBBI DIÉTÁK ITT! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss