Csokis panna cotta erdeigyümölcs-szósszal

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 2 szem feketekávébab
  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 5 db zselatinlap
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    1. Keverjük össze a tejszínt, a tejet és a kávébabot, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 1 éjszakára. A gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a zselatint áztassuk hideg vízbe. Szűrjük a tejes tejszínt lábosba, forraljuk fel a cukorral, majd vegyük le a tűzről. Forgassuk hozzá a kinyomkodott zselatint, keverjük simára, és hagyjuk kihűlni.
    2. Adjuk hozzá a felaprított csokoládét, osszuk poharakba, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. A felengedett gyümölcsöt pürésítsük a porcukorral, majd halmozzuk a gyümölcspürét minden adagra. Ismételten tegyük a hűtőbe legalább 15 percre.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin